Tutorial:Favicon


 salam n slmt sejahtera..
tutorial ini diambli daripada BLOG LYSSA FAIZUREEN..
http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html

^ ^ selamt mencuba!!

 Kalau nk , tgk contoh kat bawah niyh ha ;)
Ada anak panah merah kat citu ;)










Nak thu ker, cm ner nak buadnyer.
Ikut langkah di bawah :)



1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)

</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .



<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

    paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)

*Letak URL gambar dekat Warna Merah ! :)



nak tahu cane nak ambik URL gmbar tu??---ambik link ni kat bwah ni....
http://www.lyssasecret.com/2010/12/tutorial-cara-nak-ambil-image-url.html

Comments

Aujinz said…
la nie tak yah susah susah.. pergi jer kat design.. layout.. kat atas tue ada khas untuk favicon..

Salam ramadhan.. XD
huhu..mmg pun ni just sje utk hilangkan bosan...n SALAM RAMADHAN gak!! :)

Popular Posts