Tutorial : cara melukis doodle pkai Paint Tool Sai


 lpas tekan file..korang akan kuar cmni..tekan new plak


 pastu,korang adjust la sendiri ek...mcm dlam gmba nii

 pastu tekan dekat yg aq crop kan tuh!!

then dye aka kuar cm yg kat tepi....pastu korang double clickkat situ then tuka nma dye..

 
 yg no 1 tu korang pastikan korang dlam layer tu k..
no 2 plak tekan bnda tuh utk start lukis
no 3..lpas korang lukis..korang tkan yg no3 tu...then dye kuar yg dkat aq crop kan bnyak2 tu....x taw la korang nmpak ke x..korang adjust la bile dah tkan edit tu ek...

                                                                                                       
  

 then lpas siap mlukis korang save kan...aq x reti nak kaler kar sini,...so aq kale kat paint


  
then dye akan kaur cani....korang tuka tu ek..kepada PNG k....jngan silap plak
 then lpas kroang save...korang bukak documen tuh...then korang right click dkat gmba yg korang dah save td..
 pkai la tool yg aq cropkan tuh...ek...xkan x taw nak gune camne kowt...

them bila dah siap..korang save la ...



k lah...susah jugakkan nak wat tutorial nih...hope korang pham..lau x pham aq x taw lah

BYE!!!

Comments

Khalilah MNor said…
Adeh... mmg pyh nak phm la dik... btahun ade tool sai paint tu, wat derk je ;)
heheh..mmg susah pun kak...sye pun bru taw....tu pun cri google pun xjmpe...last2 tkan sne sini...dpt la.. :)

Popular Posts